Verdens kanskje mest nyttige oppfinnelser II

Vi fortsetter vår «miniserie» som omhandler nyttige og store oppfinnelser, og det er ikke lett å sette den ene oppfinnelsen fremfor en annen. Men det er ikke noen tvil om, at noen oppfinnelser er mer viktige og nyttige enn andre. Men som dere vil se, så er det de «nye» oppfinnelsene jeg skriver om. Det er klart at oppfinnelser som dampmaskinen, telefonen, bilen, fly også videre er veldig viktige og store oppfinnelser for oss alle. Men dette er langt tilbake i tid, så nå er det de teknologiske oppfinnelsene som gjelder for å skape utvikling. Vi har nok sjeldent eller aldri sett en utvikling som går raskere, enn den vi opplever innenfor teknologi i vår tid. Noen synes kanskje dette er stressende og krevende, i alle fall om man vil ha siste modell av alle nye produkter og programmer til enhver tid.

Li-ion batterier

Elbil

Vi er ikke helt ferdige med å snakke om disse batteriene, som jeg også skrev en del om i min forrige artikkel. Det at de er langt mer holdbare enn de eldre batteriene, viser seg både i levetid og tid mellom hver opplading. Li-ion batteriene kan også lades opp, fra hvilket som helst nivå.Hele 90 prosent av strømmen man lader opp batteriet med, kan man ta ut igjen ved bruk. Nikkelbatteriene har bare et uttak på snaue 70 prosent, noe som så klart gir utslag i kapasiteten på batteriene.

Elektriske biler og hybridbiler

Denne type batterier, brukes også i både elektriske biler og hybridbiler. Med sin lave vekt og store kapasitet, har det blitt mulig å få elektriske biler med relativt lang kjørelengde mellom hver opplading. Men vi vet alle at det enda ikke er bra nok, men Li-ion batteriene er et skritt i riktig retning. Levetiden til slik batterier i en bil, er også langt bedre enn tidligere – noe som betyr at batteribytte ikke er like hyppig som tidligere.På hybridbilene så kommer Li-ion batteriene til sin absolutte rette bruk, siden man kan lade det opp så ofte man vil. Hver gang man bremser med en hybridbil, så lades batteriene. Denne kladd-laddingen er det ikke noe annet batteri som takler, så uten Li-ion batterier så hadde vi altså ikke hatt hybridbiler.

Mobiltelefon

Mobiltelefon

Det er kanskje noe som undrer seg over hvorfor denne kommer etter batterier, men rekkefølgen er tilfeldig satt opp i så måte. Men man kan jo si at mobiltelefonen, ikke hadde vært det den er i dag uten utvikling på batterifronten – dette var jeg litt inne på tidligere.Jeg tenker ikke å ta hele historien fra utviklingen av den første mobiltelefonen, og frem til dagens moderne og topp utstyrte smarttelefoner. Og jeg tror vi alle er enige om, at en hverdag i 2019 vanskelig kan gjennomføres uten denne oppfinnelsen.Hverdagen har blitt en helt annen, og nå kan vi gjøre det meste med denne lille datamaskinen vi hele tiden bringer med oss. Dette gjelder både privat, og ofte også i jobbsammenheng. Det at mobiltelefonen ikke lenger bare er en telefon, er noe som vi virkelig har fått erfare de siste årene. Tidligere var telefonen ment for samtaler, og etter hvert kom SMS og MMS. Men i dag er den så mye mer enn bare det, listen er lang og det er nesten lettere å si hva den ikke er.